Benodigdheden voor 3/4 personen: 1 liter Aneto paella con carne y verduras, 250g Arroz Tómas Bomba- of DO paella rijst, 1 gesnipperde ui, 200g gesneden en geblancheerde snijbonen, 100g tuinbonen, artisjokharten, 50g lichtgerookt spek, 1 pikante bakchorizo, 1/2 morcilla (Spaanse bloedworst), scheutje La Masrojana arbequina olijfolie.
Verwarm in een pan de paella bouillon. Bak in een paellapan de spekblokjes in een scheutje olijfolie. Voeg de gesnipperde ui, in plakjes gesneden chorizo en morcilla toe en bak, voeg de rijst toe en roer om. Voeg de gesneden snijbonen en artisjokharten toe en hussel alles door elkaar, voeg de rijst toe en roer nog eens om. Tot slot de warme bouillon toevoegen, schud met de pan zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Zet de warmtebron hoog om alles kort flink te laten pruttelen, en zet dan weer laag. Voeg dan de gedopte tuinbonen toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten garen. Alle bouillon moet nu door de rijst geabsorbeerd zijn. Zet de warmtebron uit en laat nog vijf minuten staan. En klaar is de paella con carne y verduras; disfruta tu comida!
Aan deze paellavariant kan je ook nog stukjes varkensvlees en paprika’s toevoegen, en pimentón dulce voor een extra, rijk gevulde paellapan.