Geplaatst op

Garbanzos con espinacas y pasas

Benodigdheden voor 2 personen: scheutje La Masrojana arbequina olijfolie, 250gr kikkererwten, 250ml Aneto groentebouillon, 1 fijngesnipperde ui, 3 fijngehakte knoflookteentjes, een handvol ‘chili’ (deze zijn niet pittig, maar juist zoet en sappig) rozijnen, 400gr bladspinazie, een handvol pijnboompitten, Flor del Delta sal de limón, zwarte peper, een citroen, wat fijngehakte bladpeterselie en een hardgekookt eitje en EL AVION pimentón dulce.

Peulvruchten (legumbres) zijn een belangrijk ingrediënt in de Spaanse keuken. Deze worden voornamelijk gebruikt in stoof- en éénpansgerechten, vaak met chorizo en tocino, maar ook met schelpen. Eigenlijk met alles wat maar voor handen is, maar wel altijd in een juiste combinatie van ingrediënten en smaakbalans. Dit kikkererwtengerecht kan als bijgerecht of als vegetarisch voorgerecht gegeten worden. Het is een gezond gerecht en heeft een rijke smaak van hartig, zoet en zuur.

Fruit in wat olijfolie de fijngehakte teentjes knoflook in een pan of aardewerken schaal voor een paar minuten op zacht vuur. Voeg de ‘chili’ rozijnen en pijnboompitten toe en bak totdat de laatste licht verkleuren. Roer er de kikkererwten en spinazie door en ‘blus’ af met een flinke scheut groentebouillon en een halve uitgeperste citroen. Laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen. Het gerecht moet niet te vochtig zijn, dus de bouillon mag voor een deel verdampen. Breng verder op smaak met wat zwarte peper en citroenzout. Hak het eitje fijn en strooi met de peterselie over het kikkererwtengerecht en maak af met wat pimentón dulce. Serveer er een stuk zuurdesembrood bij. Disfrute tu comida!