Geplaatst op

Witte bonen met stoofpotbouillon en pimentón

Ingrediënten: 1 portie witte bonen 250gr, 1 pak ANETO stoofpotbouillon, 1 tl. EL AVIOON pimentón ahumado, een scheut LA MASROJANA olijfolie en zout met piment van FLOR DEL DELTA. 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 chorizoworstje, 1 stukje groene kool.

Snijd het chorizoworstje in plakjes en bak het kort in een scheut olijfolie (er komt veel vet uit het worstje: een gedeelte afgieten), fruit de grofgesneden ui en knoflook een paar minuten mee, voeg de grofgesneden groene kool en de pimentón mee en bak weer een paar minuten met de rest, blus af met een halve liter stoofpotbouillon (de rest invriezen of maximaal vijf dagen te gebruiken in de koelkast) en laat het tien minuten pruttelen, voeg de uitgelekte linzen toe en verwarm deze een paar minuten. Breng verder op smaak met het pimentzout.