Benodigdheden voor 3/4 personen: 1 liter Aneto paella Marinera, 250g Arroz Tómas Bomba- of DO paella rijst, 1 gesnipperde ui, 1 rode paprika, 100g doperwten, 100g kokkels, 8 scheermessen, 8 middelgrote gambas, 150g witvis, 1 citroen, scheutje La Masrojana arbequina olijfolie.
Bak in een paellapan de gambas in de olijfolie tot ze roze verkleuren. Haal deze uit de pan. Verwarm in een andere pan de bouillon. Fruit in wat nieuwe olijfolie de gesnipperde ui in de paellapan, bak dan de in blokjes gesneden paprika mee en voeg vervolgens de rijst toe en roer om. Voeg de dopererwten en stukjes witvis en warme bouillon toe en roer alles voorzichtig om, schud met de pan zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Zet de warmtebron hoog om alles kort, flink te laten pruttelen, en zet dan weer laag. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten garen. Verdeel dan de kokkels en scheermessen op de rijst en dek nog eens af voor vijf minuten zodat deze ingrediënten gaar worden, leg dan de gambas tussen de rest. Zet de warmtebron uit en dek nog eens af voor vijf minuten, zodat de gambas worden verwarmd. Alle bouillon moet nu door de rijst geabsorbeerd zijn. Snij inmiddels de citroen in parten en garneer deze op de rijst. En klaar is de paella marinera; disfruta tu comida!