Geplaatst op

Zomerse stoof: Puchero de chorizo y huevos

Dit gerecht is een variatie op de vele (winterse) stoofpotten uit Noord-Spanje, waar veel chorizo, spek, bloedworst en bonen in verwerkt worden. Voor de zomerse variant heb je nodig voor twee personen:

2 lichtgerookte verse chorizoworstjes, 2 in plakjes gesneden knoflooktenen, 1 in parten gesneden flinke ui, 1 in stukken gesneden groene paprika, 1 in stukken gesneden wortel, 4 middelgrote aardappelen in grote stukken gesneden, een flinke handvol verse doperwten (of diepvrieserwten), een scheutje olijfolie van La Masrojana, een halve pot sofrito, een halve liter stoofpotbouillon ‘caldo puchero’ van Aneto en 2 eieren.

De bereiding: verwarm de oven voor op 180ºC. Fruit in een aardewerken schaal (cazuela) de knoflook een minuut in de olijfolie, fruit dan de ui een paar minuten, bak de groene paprika en wortel mee, voeg dan de in dikke plakjes gesneden chorizo en aardappelen toe en roer om. Voeg een halve pot tomate casero en een halve liter caldo puchero toe en breng aan de kook. Dek de cazuela af met aluminiumfolie en schuif in de oven. Laat minstens een uur garen, voeg dan de verse doperwten toe en laat nog eens een kwartier garen. Breek 2 eieren boven de cazuela en laat die nog een paar minuten meestoven, tot het eiwit wit is, en de dooier nog zacht.

Eet er stukken brood bij. ¡Disfrute!