Geplaatst op

Voorgerecht met kikkererwten en bacalao: garbanzos con hojas de nabo y bacalao

Benodigdheden voor 2 personen: scheutje La Masrojana arbequina olijfolie, 250gr kikkererwten, 250ml Aneto visbouillon, 1 fijngesnipperde ui, 3 fijngehakte knoflookteentjes, een blikje La Briosa bacalao, 1 bosje raapstelen, Flor del Delta sal, een citroen, wat fijngehakte bladpeterselie en POTE pimentón picante.

Dit kikkererwtengerecht kan als bijgerecht of als voorgerecht gegeten worden. Het is een gezond gerecht en heeft een stevige smaak door het zilte van de bacalao, het frisbittere van de raapstelen en het friszure van de citroen.

Fruit in wat olijfolie eerst de fijngesnipperde ui en dan de fijngehakte teentjes knoflook in een pan of aardewerken schaal voor een paar minuten op zacht vuur. Voeg wat pimentón picante toe. Roer er de kikkererwten en grof gesneden raapstelen door en ‘blus’ af met een flinke scheut visbouillon en een halve uitgeperste citroen. Laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen. Het gerecht moet niet te vochtig zijn, dus de bouillon mag voor een deel verdampen. Voeg dan de stukjes bacalao toe en verwarm deze een minuut mee. Breng verder op smaak (indien nodig) met wat zout en strooi er wat fijngehakte bladpeterselie over. Serveer er een stuk zuurdesembrood bij. Disfrute tu comida!