Geplaatst op

Fideuá

Fideuá (spreek uit: fiedewah) is de Catalaanse en Valenciaanse pasta versie van de paella. Deze wordt ook in een paellapan gekookt. Het gerecht heeft veel smaak, omdat de pasta altijd in een rijke visbouillon wordt gegaard. Er gaan daardoor vaak minder ingrediënten in een fideuá; vaak enkel één of twee soorten vis, schaal- of schelpdieren. Het is een eenvoudig, maar oedzaam en snel te maken gerecht voor elk moment van de dag.

Benodigdheden voor 3/4 personen: 1 liter Aneto bouillon voor fideuá, 250g Sandro Desii pasta fideuá de fumet de pescado, 1 gesnipperde ui, 2 fijngesneden knoflookteentjes, 200g schoongemaakte kleine inktivisjes, een handvol gekookte mosselen, een scheutje La Masrojana arbequina olijfolie, 1 citroen en (optioneel) een handvol doperwten.

Bak in wat olijfolie in een paellapan eerst de inktvisjes 30 minuten (anders worden deze niet zacht) op laag vuur. Voeg dan de uien en fijngesneden knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Roer de fideuá pasta twee minuten door in de pan en voeg dan in één keer alle voorverwarmde bouillon toe. De pasta is in vijf á zes minuten beetgaar. Zet dan het vuur uit, leg de voorgekookte mosselen erop en dek af met aluminiumfolie en laat een paar minuten staan. Snij de citroen in parten en garneer deze op de fideuá. En klaar is de fideuá; disfruta tu comida!